Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Hét terrorista robbantotta fel magát Madridban

MTI
2004.04.07. 18:18
Letartóztattak Spanyolországban egy újabb marokkói állampolgárt, aki kapcsolatban állt a márciusi madridi vonatmerényletekkel gyanúsított két, már korábban őrizetbe vett személlyel. Az újabb feltételezett terroristát kedden fogták el Toledo közelében.

Az igazságügyi orvosszakértők időközben megállapították, hogy hét terrorista halt meg a leganesi öngyilkos akció során. Közülük négyet azonosítottak, és hármuk ellen már nemzetközi körözés volt érvényben a madridi merényletek miatt. A helyszínen robbanószerkezeteket is találtak.

Összesen 17 gyanúsítottat tartanak őrizetben a spanyol hatóságok, közülük 15 személyt előzetes letartóztatásba helyeztek tömeggyilkosság és terrorista szervezethez való tartozás gyanújával.

A spanyol rendőrség a leganesi rajtaütés helyszínén talált bizonyítékokból arra következtet, hogy a terroristák egy további nagyszabású terrorakcióra készültek Madridban - közölték rendőrségi források. A támadást valószínűleg a húsvéti ünnepekre időzítették volna - mondta egy igazságügyi orvosszakértő.