Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Lépfeneriadó és gyanús levelek Lengyelországban

MTI
2004.04.08. 21:03
Hamis lépfeneriadó okozott csütörtökön kisebbfajta pánikot a lengyelországi Lódz városában egy pályaudvaron, a gdanski műszaki egyetemre viszont az iraki Moszulból érkezett két gyanús tartalmú levél.

Lódz-Fabryczna vasúti pályaudvart több mint egy órára lezárták, miután a helyi tűzoltóság olyan értesülést kapott, hogy az egyik Varsóból érkezett vonaton fehér port szórtak szét. Felmerült a gyanú, hogy esetleg lépfenéről lehet szó. A rendőrség, tűzoltóság és a mentők nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, a vonat utasait leszállították, és a vizsgálat befejeződéséig visszatartották őket. A tűzoltók és a járványügyi szakértők alaposan megvizsgálták a szerelvényt, de nem találtak semmit.

A gdanski műszaki egyetem titkárságára két gyanús tartalmú levél érkezett az iraki Moszulból, amelyeket jelenleg is vizsgál a járványügyi felügyelőség, és a rendőrség is megkezdte az ügy körülményeinek felderítését. A kikötővárosban szerdán terrorizmusellenes szimulációs gyakorlatokat tartottak a rendvédelmi és biztonsági szervek részvételével. A hatóságok szerint erről előzetesen senki sem tudhatott, ennek ellenére különösnek tartják a Moszulban feladott levelek időzítését.