Piroska
-2 °C
5 °C

Riadókészültségben marad a francia rendőrség

MTI
2004.04.09. 18:37
A nemzetközi terrorista fenyegetésekkel indokolta pénteken a francia belügyminiszter, hogy az amerikai hírszerzéstől származó jelzés nyomán előző este lezárták és kiürítették a Párizst elővárosaival összekötő helyiérdekű vasút (RER) egyik vonalát és a hozzá csatlakozó metróvonalakat, noha az értesülés utólag vaklármának bizonyult.

"Semmit nem bízhatunk a véletlenre olyan időszakban, amikor a világon mindenütt fenyegetésekkel találjuk szembe magunkat" - jelentette ki az Europe 1 rádióadónak nyilatkozva Dominique de Villepin. Az egy hete kinevezett új belügyminiszter közölte: a francia rendőrség továbbra is riadókészültségben marad, és a jövőben is komolyan vesz minden hozzá befutó figyelmeztetést.

A pénteken nyilvánosságra került információk szerint a francia hatóságokat az amerikai CIA tájékoztatta a robbantásveszély lehetőségéről. Villepin elmondta, hogy a hiteles forrásból érkezett jelzés birtokában a francia illetékesek úgy döntöttek, hogy nem kockáztatnak. Hozzáfűzte egyúttal, hogy Franciaország eddig nem kapott "névre szóló terrorfenyegetést".