Piroska
-2 °C
5 °C

Bush: az USA nehezen védhető a terrortámadásokkal szemben

MTI
2004.04.21. 21:57
Nem alaptalanul félnek újabb terrortámadástól az amerikaiak; az Egyesült Államok nehezen védhető az ilyen támadásokkal szemben - ismerte el egy szerdai beszédében George Bush amerikai elnök.

Az elnök egy közvélemény-kutatás eredményére reagált nyilatkozatával. A szóban forgó véleményszondázás azt mutatta ki: az amerikaiak kétharmada tartja "meglehetősen valószínűnek", hogy az országot újabb terrortámadás éri még a novemberben esedékes elnökválasztás előtt. "Meg tudom érteni, miért gondolják ezt. Látták, mi történt Madridban. Jó a hírszerzésünk, de sohasem lehet tökéletes, ez a probléma" - mondta több mint 1500 amerikai lap vezetői előtt elhangzott beszédében.

Az iraki helyzetről szólva elismerte, hogy az utóbbi néhány hét igazán kemény időszak volt az amerikaiak számára ebben az arab országban. Fogadkozott azonban, hogy kormánya ennek ellenére sem adja fel a szabad és demokratikus Irak megteremtésének célját. A szerdán elkövetett bászrai és rijádi merényletekre utalva kijelentette: "meg kell találnunk a merényleteket végrehajtó terroristákat, még mielőtt megint idejönnek hozzánk".