Eleonóra
-1 °C
2 °C

Fatah-tagokat öltek meg izraeli katonák

MTI
2004.04.23. 06:13
Jasszer Arafat palesztin vezető Fatah mozgalmának három tagját lelőtték izraeli katonák egy pénteki ciszjordániai akció során. Palesztin források szerint ugyanabban a támadásban súlyosan megsebesült a Fatahhoz kötődő fegyveres szervezet, az Al-Aksza Mártírjainak Brigádjai vezetője, Atef Saban. Az egyik halálos áldozat szintén tagja volt ennek a csoportnak is.

Az izraeli kommandó palesztin közlések szerint egy megkülönböztetés nélküli járműben, palesztin öltözékben érkezett a helyszínre. Az akciót a Jordán folyó nyugati partján fekvő palesztin terület érszaki részében, Kalkilijánál hajtották végre. Egy izraeli katonai szóvivő megerősítette a történteket. Hozzátette, a szándék az volt, hogy élve fogják el a négy körözött személyt, akiket azzal vádolnak, hogy Izrael-ellenes akciókban vettek részt. Ők azonban menekülni próbáltak, és ezt követően tört ki a lövöldözés.

Egy nappal korábban, az ugyancsak ciszjordániai Túl-Karm közelében az Al-Aksza Mártírjainak Brigádjaihoz tartozó három férfit lőttek le az izraeliek. A két fél között 2000 szeptemberében kiújult erőszak már 2967 palesztin és 899 izraeli életét követelte.