Ágnes
-1 °C
2 °C

A román külügyminiszter szombaton Budapestre látogat

MTI
2004.04.23. 16:10
Budapestre látogat szombaton Mircea Geoana román külügyminiszter, hogy részt vegyen a magyarországi román ortodox napok ünnepségein - jelentették be pénteken Bukarestben.

Budapesti látogatása alkalmával a román diplomácia vezetője a magyar nemzeti kulturális örökség miniszterével együtt felavatja a Gozsdu-udvar bejáratánál elhelyezett emléktáblát - olvasható a román külügyminisztérium közleményében, amelyet pénteken délután juttattak el az MTI bukaresti irodájához.

A magyarországi román ortodox napok alkalmával átadja a rendezvénysorozat szervezőinek a román kormány üzenetét, amely méltatja a román szellem ápolását Magyarországon. A román külügyminiszter találkozik a magyarországi román közösség képviselőivel is.

A Mircea Geoana vezette küldöttségben részt vesz Titus Corlateanu államtitkár, a határon túli románok hivatalának vezetője és a román külügyminisztérium több szakértője.

Vasárnap Medgyessy Péter, magyar miniszterelnök utazik Aradra, hogy részt vegyen a Szabadság-emlékmű avatásán. A szoboravatáson jelen lesz a román kulturális miniszter Razvan Theodorescu is.