Piroska
-2 °C
5 °C

Nyolc újabb áldozat Irakban

MTI
2004.04.25. 12:27
Legkevesebb nyolc halálos áldozattal járó újabb erőszakos cselekmények történtek vasárnap Irakban. Amerikai katonák lelőttek négy gyermeket Bagdadban, előtte pedig pokolgép-robbanásban halt meg több amerikai katona a fővárosban.

Egy út mentén telepített pokolgép súlyosan megrongálta egy arra haladó amerikai katonaijármű-oszlop egyik járművét. Szemtanúk szerint több katona is meghalt a támadásban, az amerikaiak elkezdtek vaktában lövöldözni, s megöltek négy 12 év körüli gyermeket, több személyt pedig megsebesítettek. A koalíciós erők egyelőre nem erősítettek meg semmit az incidenssorozattal kapcsolatban.

Több rakéta csapódott be vasárnap Moszul észak-iraki városban. Egy a kórházat találta el, megölt két alkalmazottat, további 13-at pedig megsebesített - jelentette a helyi rendőrség. Egy rakéta egy belvárosi szállodát, egy pedig a rádió és a televízió épületét találta el. A szállodánál megsebesült három ember, de azt nem tudni, hogy a tévénél követelt-e áldozatot a támadás - közölte Abdurrahman al-Obeidi rendőrparancsnok.

Újabb tűzszünetet kötöttek vasárnap a Fallúdzsa városát ostromló koalíciós erők és a várost védő iraki lázadók. A megállapodás korlátlan idejű, és a fegyverviselés tilalmát is tartalmazza a városban keddtől kezdődően, valamint a koalíciós erők és az iraki rendfenntartó erők közös járőrözését - közölte Hasim al-Haszani, a tűzszüneti tárgyalásokon közvetítő Iraki Iszlám Párt képviselője.