Ágnes
-1 °C
2 °C

Kémkedéssel vádolnak egy lengyel diplomatát Fehéroroszországban

MTI
2004.04.29. 16:15
Kémkedés vádjával őrizetbe vette a fehérorosz titkosszolgálat a minszki lengyel nagykövetség egyik magas rangú munkatársát. A lengyel nemzetvédelmi minisztérium közlése szerint a diplomatát visszahívták állomáshelyéről.

"Tudomásunkra jutott, hogy Kazimierz Witaszczyk ezredes, a minszki lengyel nagykövetség katonai és légügyi attaséja kémtevékenységben vett részt" - közölte csütörtökön a fehérorosz állambiztonsági szolgálat (KGB). A diplomatát még kedden vették őrizetbe, amikor tettenérték, hogy "fehérorosz államtitkokat tartalmazó dokumentumokat vett át" a minszki védelmi minisztérium egyik tisztviselőjétől - tudatta a KGB.

Az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint a lengyel diplomatát felszólították, hogy 24 órán belül hagyja el Fehéroroszországot, amit 12 órán belül meg is tett. A lengyel nemzetvédelmi minisztérium szóvivője útján ugyanakkor azt közölte, hogy a lengyel diplomatát hazahívták. "A minszki nagykövetség katonai attaséját szerda este konzultációkra visszahívtuk Varsóba" - mondta Adam Stasinski.