Valér
4 °C
8 °C

Négy radikális palesztin halt meg az izraeli rakétatámadásban

MTI
2004.05.02. 21:46
Egy radikális palesztin szervezet két vezetőjét és két tagját ölte meg az izraeli légierő vasárnap Nábluszban - közölték palesztin források.

A ciszjordániai városban egy gépkocsit ért rakétatalálat. Az autó négy utasa, az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai nevű szervezet tagja volt, ketten közülük a Náblusz melletti Balata menekülttáborban vezették a radikális szervezet helyi csoportját.

Szemtanúk arról számoltak be, hogy a gépkocsiba csapódó rakéta robbanásával egy időben egy izraeli F-16 típusú vadászgép és egy izraeli katonai helikopter repült át a térség felett. Izraeli katonai források egyelőre nem kívánták a támadás tényét kommentálni.

Ugyanakkor az izraeli állami televízió és az izraeli katonai rádió megerősítette, hogy "célzott gyilkosságot" hajtottak végre az izraeli légierő helikopterei. A támadó helikopterek több rakétát lőttek ki célpontjukra.

Az elmúlt két évben ez volt az első alkalommal, hogy Izrael ilyen jellegű támadást hajtott végre Ciszjordániában. A nábluszi rakétacsapás néhány órával azt követően történt, hogy palesztin fegyveresek a Gázai övezetben megöltek egy nyolchónapos terhes izraeli asszonyt négy kislányával együtt.

Az első jelentések még arról szóltak, hogy Nabluszban akkor történt robbanás, amikor a rendőrség tűzszerészei megpróbáltak hatástalanítani egy gépkocsiban elrejtett pokolgépet.