Valér
4 °C
8 °C

Holtan találtak öt elrabolt afgán katonát

MTI
2004.05.04. 12:02
Holtan találtak kedden öt afgán katonát Afganisztán déli részén, akiket a feltételezések szerint tálibok raboltak el - közölte egy helyi tisztviselő. Az öt katona Zábul tartományban teljesített szolgálatot, amikor a fővárosból Kandahárba vezető fő összekötő úton vélhetően tálib fegyveresek hétfőn elrabolták őket - közölte a tartomány kormányzója. A golyók lyuggatta holttesteket az eltűntek keresésére indult társaik találták meg.

A tálibok egy állítólagos szóvivője hétfőn elismerte, hogy ők ejtették foglyul a katonákat, de azt állította, hogy biztonságban vannak, és szabadon bocsátásuk feltételeiről tárgyalásokat irányzott elő.

Zábul tartomány egy másik körzetében tálib fegyveresek egy kormányzati épületet támadtak meg hétfőn. A támadást visszaverték, és négy tálibot foglyul ejtettek - közölte el az afgán hadsereg tartományi szóvivője. Mint mondta, a körzetben a múlt hét óta 36 feltételezett tálib szélsőségest tartóztattak le. Pokolgép robbant hétfő este Afganisztán keleti részén, Dzsalálábádban, alig néhány méterre egy nemzetközi humanitárius szervezet telephelyétől. Mint a szervezet egyik helyi munkatársa elmondta, a robbanás sem anyagi kárt, sem sérülést nem okozott.