Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Az izraeliek agyonlőtték a Hamász egyik vezetőjét Ciszjordániában

MTI
2004.05.05. 20:30
Az izraeli katonák szerdán agyonlőtték a Hamász egyik vezetőjét a ciszjordániai Náblusztól északra, a radikális palesztin szervezet egy másik vezető személyiségét kiengedték a börtönből.

Egy izraeli egység akciót hajtott végre Náblusztól északra, s eközben észrevettek egy fegyveres terroristát, tüzet nyitottak rá és megölték. A katonák ezt követően felrobbantottak egy, a közelben telepített robbanószerkezetet - közölte a hadsereg szóvivője. Egyes források úgy tudják, hogy körül vették házát. A lelőtt palesztin egyes jelentések szerint Imad Dzsanatra, az Ezzeddin al-Kasszámnak, a Hamász fegyveres szárnyának volt az egyik vezetője, akit az izraeliek már régen körözték.

Nem sokkal az incidens előtt az izraeli hatóságok szabadon engedték Mohamed Tahát, a Hamász egyik alapítóját. A 68 éves Hamász-vezető, aki izraeliek százaival végző öngyilkos merényletek egyik szervezője volt, 14 hónapot töltött izraeli börtönben. Tavaly márciusban öt fiával együtt tartóztatták le, amikor izraeli katonák vonultak be Bureidzs menekülttáborba.