Benedek
-5 °C
5 °C

Tízezer hívő tett hitet Stuttgartban a békés Európa mellett

MTI
2004.05.08. 22:24
Keresztény mozgalmak és közösségek tízezer képviselője gyűlt össze szombaton Stuttgartban, hogy hitet tegyen a békés Európa mellett. Magyarországról több mint százan érkeztek, köztük D. Szebik Imre, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke, a katolikus egyház részéről Kiss Imre általános helynök. A magyar csoporttal felekezetek képviselőin kívül polgármesterek és parlamenti képviselők is eljöttek Baden-Württemberg tartomány székhelyére.

A Hanns-Martin-Schleyer csarnokban tartott rendezvényen Romano Prodi, az Európai Bizottság elnöke beszélt arról is, hogy milyen hatalmas befolyást gyakorol a kereszténység az európai közösség értékeire és ideáljaira. A rendezvény védnöke, Erwin Teufel tartományi miniszterelnök hangsúlyozta, hogy Európa több mint gazdasági hatalom.

Prodi úgy nyilatkozott a stuttgarti találkozóról, hogy annak jelentősége igen nagy: "Európa jövője szoros összefüggésben van azzal, hogy sikerül-e megváltoztatni az emberi kapcsolatokat, hogy milyen módon találkoznak a különböző ideálok, megvalósul-e egy érdek nélküli párbeszéd, a sorsdöntő kérdéseket kölcsönös párbeszéd útján akarjuk-e megoldani".