Valér
2 °C
8 °C

Eltemették a megölt csecsen elnököt szülőfalujában

MTI
2004.05.10. 13:51
Kapcsolódó cikkek (1)
Eltemették hétfőn a stadionmerényletben megölt Kreml-barát csecsen elnököt, Ahmad Kadirovot szülőfalujában, ahol gyászolók ezrei búcsúztak szigorú biztonsági intézkedések közepette. A Groznijtól ötven kilométernyire délkeletre lévő Centoroj faluban, a sír feletti közös ima után elhantolták Ahmad Kadirovot. A temetési szertartáson részt vett az ifjú moszkovita, Szergej Abramov ügyvezető csecsenföldi elnök, valamint a szomszédos észak-kaukázusi és dél-orosz régiók több vezetője. A gyászszertartások három napig tartanak az iszlám előírásai szerint.

Szergej Fridinszkij orosz főügyészhelyettes arra gyanakszik, hogy Kadirov halálát árulás okozhatta. A nyomozás kezdetben főleg azokra az emberekre összpontosul, akik a biztonságért feleltek a grozniji stadionban, mondta Fridinszkij, mivel illetéktelenek nem hozhatták működésbe a robbanószerkezetet.

Kadirovon kívül a hivatalos mérleg szerint még öten vesztették életüket és ötvenheten szenvedtek sérüléseket a Dinamo-stadionban tartott Győzelem napi koncert alatti merényletben.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft