Szilárda
0 °C
6 °C

Olasz tiszteletbeli konzulátus nyílik Szegeden

MTI
2004.05.20. 11:58
Olasz tiszteletbeli konzulátust avatnak csütörtökön este Szegeden. Az intézmény regionális diplomáciai feladatokat lát el Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyékben, tájékoztatta Pál József tiszteletbeli konzul az MTI-t. "A tiszteletbeli konzulátus feladata a dél-alföldi térségben valamennyi olasz érdekeltségű ügyet képviselni, szükség esetén vinni" - mondta a Szegedi Tudományegyetem olasz tanszékének vezetője. Ismertetése szerint elsődleges cél az olasz-magyar kapcsolatok ápolása, bővítése, különös tekintettel a gazdasági, kereskedelmi, tudományos és kulturális együttműködésekre.

A tiszteletbeli konzulátus feladatai közé tartozik az is, hogy segítsen azoknak az olasz állampolgároknak, akiknek a régióba utazásuk során valamilyen problémájuk adódik, közölte a professzor. Kitért arra, hogy az intézmény munkájába be kívánja vonni az egyetem olasz tanszékén tanuló hallgatókat is.

Szegeden a most megnyíló olasz konzulátus a negyedik külképviseleti intézmény. A román főkonzulátus, az osztrák és a török tiszteletbeli konzulátus már több éve látja el feladatát, közölte Pál József.