Valér
2 °C
8 °C

Pokolgépeket hatástalanítottak egy római gyorsétteremnél

MTI
2004.05.20. 13:07
Két pokolgépet találtak egy római gyorsétterem előtt csütörtökön, de a táskákba rejtett robbanószerkezeteket a tűzszerészeknek szerencsére sikerült baj nélkül hatástalanítaniuk. A gyanús táskákat a külvárosi Tiburtina sugárúton lévő McDonald,s étterem előtt fedezték fel, s a kihívott csendőrök szakértői tették ártalmatlanná a különben csak kisebb erejű, házilagos készítésű pokolgépeket, tulajdonképpen csak gyújtóbombákat, legalábbis az első jelentések szerint.

A félig nyitott táskákból vezetékek látszottak ki, s vörös felirat díszelgett rajtuk a Vörös Brigádok terrorszervezet jelképe mellett: "Szabotázs a birodalom, a kizsákmányolás és az imperializmus ellen". A két táska csaknem teljesen egyforma volt, s az egyikben volt valamivel nagyobb a - vadászlőszerből származó - robbanótöltet, de az is csak kisebb sérüléseket vagy károkat okozott volna.

A nyomozás első feltételezései szerint csak "figyelemfelkeltés" volt a pokolgépek készítőinek célja, hiszen nagyon elenyésző volt a valószínűsége annak, hogy elpukkannak ezek a szerkezetek, amelyek mellé kisebb kempinggázpalackot, illetve gyújtóelegyet is elhelyeztek az ismeretlenek.