Gerzson
-3 °C
3 °C

Amerika kivizsgálja a násznép elleni támadást Irakban

MTI
2004.05.21. 06:13
Az amerikai hadsereg vizsgálatot indít azoknak az állításoknak az ügyében, amelyek szerint a légierő egy esküvői vendégseregre lőtt volna - közölte Mark Kimmitt dandártábornok. Az amerikai hadsereg vizsgálatot indít azoknak az állításoknak az ügyében, amelyek szerint a légierő egy esküvői vendégseregre lőtt volna - közölte Mark Kimmitt dandártábornok.

Az Irakot megszálló szövetséges erők hadműveleti főnökének helyettese csütörtökön újságírók kérdésére kijelentette: "Közöltük, hogy vizsgálatot indítunk". A tábornok elmondta: újra megvizsgálják a térségben készült fotókat és a kikérdezik azokat, akik részt vettek az akcióban.

Kimmit ugyanakkor hangsúlyozta: az amerikai hadsereg meg van győződve arról, hogy katonai célpontot támadott. Szerda hajnalban Irak nyugati részén egy amerikai légi csapásban 41 személy halt meg. Az amerikai hadsereg szerint külföldi harcosoknak menedéket adó házat lőtt az amerikai helikopter. Iraki források szerint viszont a támadás esküvőt ünneplőket ért. Az Irakot megszálló szövetséges erők hadműveleti főnökének helyettese csütörtökön újságírók kérdésére kijelentette: "Közöltük, hogy vizsgálatot indítunk". A tábornok elmondta: újra megvizsgálják a térségben készült fotókat és a kikérdezik azokat, akik részt vettek az akcióban. Kimmit ugyanakkor hangsúlyozta: az amerikai hadsereg meg van győződve arról, hogy katonai célpontot támadott. Szerda hajnalban Irak nyugati részén egy amerikai légi csapásban 41 személy halt meg. Az amerikai hadsereg szerint külföldi harcosoknak menedéket adó házat lőtt az amerikai helikopter. Iraki források szerint viszont a támadás esküvőt ünneplőket ért.