Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Rakétákat lőttek ki egy pakisztáni kormánytag lakóhelyére

MTI
2004.05.31. 17:00
Tizennyolc rakétát lőttek ki ismeretlen támadók hétfőn a pakisztáni oktatási miniszter lakóhelyéül szolgáló településre. A merényletben két ember meghalt, hárman megsebesültek.

Mint arról az oktatási miniszter, Zubeida Dzsalal beszámolt, az egyik rakéta eltalálta a miniszter egyik alkalmazottjának a házát. A támadás következtében életét vesztette az alkalmazott 14 éves fia, és négyen megsebesültek. Egyikük később belehalt sérüléseibe.

A miniszter, aki a fővárosban, Iszlámábádban tartózkodott a merénylet elkövetésének időpontjában, úgy vélte: meg akarták félemlíteni. Zubeida Dzsalalnak a pakisztáni oktatási rendszer modernizálását célzó erőfeszítései felbőszítették a konzervatív muzulmánokat, akik ellenzik a miniszter és Pervez Musarraf pakisztáni államfő szerintük nyugatbarát nézeteit.

Nem ijesztenek meg az ilyen olcsó módszerek - szögezte le közleményében a miniszter.

Zubeida Dzsalal elmondása szerint tizennyolc rakéta hullott az iráni határhoz közel eső Mand településre. A rakéták különböző irányból érkeztek, a támadás mintegy fél órán át tartott - közölte egy pakisztáni kormányzati tisztviselő.