Gyula
8 °C
21 °C

Kampányt zárt az RMDSZ

MTI
2004.06.03. 19:38
Mintegy húszezren vettek részt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) marosvásárhelyi országos kampányzáró rendezvényén - tájékoztatott az RMDSZ csütörtöki közleményében.

A szerdai kampányzárónak otthont adó helyi ligeti stadionban mintegy húszezren, jelentős részben fiatalok vettek részt. A főként Marosvásárhelyről, de Erdély számos településéről is csoportosan érkezett népes közönség tapssal és RMDSZ-zászlókkal üdvözölte a szervezet országos és megyei vezetőit, polgármester- és tanácsosjelöltjeit, valamint a rendezvény meghívottját, Sütő András írót.

"Szabadságunk és magyarságunk mércéje ma az, amit együtt cselekedtünk: az aradi Szabadság-szobor kiszabadítása" - hangsúlyozta megnyitó beszédében Markó Béla. Az RMDSZ elnöke emlékeztetett: az RMDSZ nemcsak beszélt az autonómiáról, hanem tett is érte. Tudott autópálya-tervet megváltoztatni, kétnyelvűséget bevezetni, erdőt, földet, házat visszaszerezni, magyar egyetemi oktatást kiküzdeni, magyar iskolát létesíteni, szobrokat visszaállítani - mondta.

A rendezvényen nagy sikerű koncertet adott Demjén Ferenc is, népszerű színészek léptek fel, és megjelentek a párt jelöltjei is.