Piroska
-2 °C
5 °C

Egy muzulmán megkéselt egy zsidó diákot Franciaországban

MTI
2004.06.04. 22:12
Megkéselte egy zsidó magániskola diákját egy észak-afrikai származású fiatalember pénteken Párizs egyik elővárosában, az áldozat súlyos sérüléseket szenvedett - közölték rendőrségi forrásból. A merénylő "Allahu akbár" felkiáltással támadt a 17 éves, kipát viselő fiúra, akit mellkason szúrt, és elmenekült a helyszínről.

Jacques Chirac francia államfő "a leghatározottabban elítélte" a francia főváros északi részén lévő Epinay-sur-Seine-ben elkövetett támadást. Az államfő "mélyen együtt érez a családdal", és biztosít mindenkit afelől, hogy "a hatóságok mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tettest letartóztassák, bíróság elé állítsák és elítéljék" - áll az államfői hivatal által kiadott közleményben.

A bűncselekményt elítélte Jean-Pierre Raffarin francia kormányfő és a párizsi mecset imámja is. Egyetlen bűntett sem maradhat megtorlatlanul - hangoztatta a bűncselekmény elkövetésének helyszínére látogató Dominique de Villepin francia belügyminiszter. A francia belügyminisztérium jelentése szerint 2004 első negyedévében 67 antiszemita indíttatású bűncselekmény történt Franciaországban, 60 százalékkal több, mint a tavalyi év hasonló időszakában.