Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

A választásokat előkészítő ENSZ-alkalmazottakat támadtak meg Afganisztánban

MTI
2004.06.06. 15:43
Az afganisztáni választásokat előkészítő ENSZ-alkalmazottakat támadtak meg az ország északkeleti részén - jelentette be vasárnap Kabulban a világszervezet szóvivője.

A szavazói névjegyzéket összeállító 15 fős csapat négy járműből álló konvojára az afgán fővárostól mintegy 200 kilométerre délre nyitottak tüzet ismeretlenek. A kézifegyverekkel és gránátvetőkkel végrehajtott támadásban a külföldi önkéntesek és a helyi alkalmazottak közül senki nem sérült meg.

A konvojt biztosító afgán rendőrök viszonozták a tüzet, majd amerikai helikopterek is a megtámadottak segítségére érkeztek. Ekkor az ismeretlen támadók elmenekültek.

Az afgán illetékesek első nyilatkozatai szerint a támadást minden bizonnyal a megdöntött tálib rezsim hívei hajtották végre. A tálibok már többször rátámadtak a jelenleg szeptemberre tervezett afganisztáni választások előkészítőire.

Jórészt a tálibok akciói miatti kockázatok vezettek ahhoz, hogy több hónappal elhalasztották az eredetileg idén júniusra tervezett afganisztáni választást.