Piroska
-2 °C
5 °C

Három terroristagyanús arabot keresnek Portugáliában

MTI
2004.06.19. 18:59
Kapcsolódó cikkek (1)
Keres a portugál rendőrség három arabot, akiket azzal gyanúsítanak, hogy esetleg terrortámadást terveztek Portugáliában a labdarúgó Európa-bajnokság alkalmával. A három férfi azzal vonta magára a rendőrség figyelmét, hogy Faro város központjának egyik terén órákon át videofelvételeket készített több parkolóházról - adta hírül internetes kiadásában szombaton a Público című portugál újság.

A dél-portugáliai város terén naponta futballrajongók ezrei kísérik figyelemmel óriási kivetítővásznon a bajnokságot. A gyanúsítottakat az újság szerint a rendezők kifaggatták, de utána elengedték őket, majd később értesítették a rendőrséget az esetről.

A térfigyelő kamerák felvételeinek segítségével a rendőrség meg tudta állapítani a férfiak személyazonosságát. Eszerint a gyanúsítottak az EB kezdetén Londonból érkeztek Portugáliába. A nyomozásban a terrorelhárító különleges egység több tucat alkalmazottja vesz részt. A portugál belügyminisztérium egyelőre nem kívánt állást foglalni a hírrel kapcsolatban.