Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Robbanás Bagdad központjában

MTI
2004.06.20. 09:36
Nagy erejű robbanás rázta meg vasárnap reggel Bagdad központját, a Tigris folyó egyik hídjánál füstoszlop gomolygott - jelentette egy újságíró a helyszínről.

A detonáció következtében hárman megsebesültek. A házilagos készítésű pokolgépet a Suhada (Mártírok) híd közelében, egy alagút bejáratánál helyezték el - közölte egy rendőrtiszt.

A pokolgép átszakította az alagúthoz vezető lépcső korlátját, egy autóbuszt és egy minibuszt megrongált. Az úttesten vérfoltok látszottak és a hídon megakadt a forgalom.

Más rendőrségi forrás szerint a robbanás sebesültjei két banki alkalmazott és egy biztonsági őr, a detonáció színhelye ugyanis közel volt az iraki központi bank székházához is.

Irakban a június 30-ra tervezett hatalomátadás közeledtével egyre sűrűbben követnek el merényleteket, amelyek katonai célpontok mellett gazdasági létesítmények, olajvezetékek ellen is irányulnak.

Csütörtökön egy öngyilkos merénylő gépkocsiba rejetett pokolgépet robbantott fel egy toborzó központ előtt az iraki fővárosban: a támadásnak harmincöt halálos áldozata volt és 141 személy sebesült meg.