Gerzson
-3 °C
3 °C

Éjfélig 36 új polgármesteri székhez jutott Romániában az RMDSZ

MTI
2004.06.21. 00:30
Harminchat újabb polgármesteri székhez jutott a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) vasárnap éjfélig a romániai helyhatósági választások második fordulójának addig összeszámlált eredményei alapján.

A romániai magyarok szervezetének jelöltje lett a befutó Sepsiszentgyörgyön, Albert Álmos - aki eddig is betöltötte a polgármesteri tisztséget - csaknem 59 százalékkal nyert. Székelykeresztúron Benyovszki Lajos diadalával gyarapodott az RMDSZ polgármestereinek a száma, a román többségű Szatmárnémetiben is eldőlt Ilyés Gyula győzelme. RMDSZ-jelölt kerekedett felül Szászrégenben Nagy András, és Margittán Pocsaly Zoltán személyében (e két városban is a románok laknak többségben), akárcsak Nagykárolyban, ahol Bekő Tamás hódította el a szavazatok többségét.

Markó Béla, az RMDSZ elnöke az MTI-vel még éjfél előtt közölte, hogy az addig összeszámlált adatok szerint a szövetség harminchattal gyarapította polgármesteri helyeinek számát a második fordulóban (az első fordulóban már 148-at nyert a szövetség, további két jelölt pedig függetlenként indult az RMDSZ támogatását élvezve).