Ervin
14 °C
22 °C

Tizenhárom zimonyi maffiózót ítéltek el tapsvihar közepette

MTI
2004.06.25. 21:21
Drogkereskedelem és súlyos testi sértés miatt összesen huszonhárom évi börtönbüntetésre ítéltek pénteken a belgrádi kerületi bíróság a hírhedt zimonyi klán tizenhárom tagját, akik tapsviharral jutalmazták a bírói tanács enyhe ítéletét. Eredetileg 18 zimonyi bűnöző - a klán úgynevezett "feszítővasas csoportjának" tagjai - állt a bíróság elé, de ötöt közülük felmentettek a vádak alól.

A belgrádi médiák szerint három év és kilenc hónap börtönt kapott a bűncsoport hierarchiájában előkelő helyet elfoglaló Dusan Krsmanovic, akit a Zoran Djindjic szerb miniszterelnök elleni merénylet vádlottjai között is helyet foglal. Krsmanovic fivérét, Djordjét négy év tíz hónap szabadságvesztésre ítéltek, a többiek büntetése pedig ennél határozottan kisebb. Ketten felfüggesztett börtönbüntetést kaptak, négyüknek pedig egy évet kell javítóintézetben tölteniük. Krsmanovicon kívül mindannyiukat a jogerős ítéletig szabadlábra helyezte a belgrádi kerületi bírósát.

Az ítéletet üdvrivalgással, brávózással és tapssal jutalmazták a Balkán legerősebb bűncsoportjaként számon tartott klán tagjai, akiket kábítószer-kereskedelem, súlyos testi sértés és több más bűncselekmény miatt ítélt el a bíróság.