Klaudia
-3 °C
3 °C

Eltünt egy amerikai tengerészgyalogos Irakban

MTI
2004.06.28. 06:13
Eltűnt egy amerikai tengerészgyalogos Irakban, de egyelőre bizonytalan, hogy túszként tartják-e fogva - közölte hétfőn az amerikai hadsereg.

A Bagdadban kiadott közlemény szerint június 21-én nyoma veszett Wassef Ali Houssan tengerészgyalogosnak. Nem sokkal korábban az al-Dzsazíra arab hírtelevízió jelentette, hogy egy ilyen nevű amerikai tengerészgyalogost túszul ejtett az Iszlám Válasz Mozgalom nevű szervezet, s a túszejtők azzal fenyegetődznek, hogy lefejezik foglyukat, ha nem engedik szabadon az amerikaiak fogságában lévő összes irakit.

Az amerikai katonai közlemény hangsúlyozta, hogy a katona felkutatására indított vizsgálat alapján nem lehet megerősíteni, hogy a tengerészgyalogost valóban elrabolták volna.

Az al-Dzsazíra szerint a tengerészgyalogost egy amerikai katonai bázisról csalták ki, majd foglyul ejtették.

Nem sokkal korábban az al-Arabíja műholdas televízió adott hírt arról, hogy ismeretlen iraki fegyveresek elraboltak egy pakisztáni állampolgárt, aki gépkocsivezetőként dolgozott Irakban, s a túszejtők ugyancsak foglyuk lefejezését helyezték kilátásba, ha három napon belül nem bocsátanak szabadon iraki foglyokat.