Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Az iraki kiképzés támogatásáról tanácskoztak a NATO-nagykövetek

MTI
2004.07.01. 19:40
Megtartották első egyeztetésüket az iraki biztonsági erők kiképzéséhez nyújtandó NATO-segítségről a szövetséges tagországok nagykövetei, akik csütörtöki brüsszeli megbeszélésükön egyelőre csak a NATO katonai tervezőit kérték fel a lehetséges módozatok kimunkálására.

Mint diplomaták az Észak-atlanti Tanács - a 26 tagország nagykövetei - ülése után elmondták, egyelőre nem sikerült megoldást találni a hét eleji isztambuli NATO-csúcsértekezleten az iraki fegyveres erők kiképzésével kapcsolatban az Egyesült Államok és Franciaország között felmerült nézeteltérésekre.

A csúcsértekezlet határozata szerint az állam- és kormányfők úgy döntöttek, hogy felajánlják a NATO segítségét az iraki kormánynak az ottani biztonsági erők képzéséhez. A dokumentum nem részletezte, hogy a segítség konkrétan mit jelentene, s hogy Irakban, vagy azon kívül történne a képzés. Ehelyett úgy fogalmazott, hogy az iraki ideiglenes kormánnyal konzultálva az Észak-atlanti Tanácsnak kell majd sürgősen döntésre jutni a határozat végrehajtásának módjáról.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!