Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az iraki kiképzés támogatásáról tanácskoztak a NATO-nagykövetek

MTI
2004.07.01. 19:40
Megtartották első egyeztetésüket az iraki biztonsági erők kiképzéséhez nyújtandó NATO-segítségről a szövetséges tagországok nagykövetei, akik csütörtöki brüsszeli megbeszélésükön egyelőre csak a NATO katonai tervezőit kérték fel a lehetséges módozatok kimunkálására.

Mint diplomaták az Észak-atlanti Tanács - a 26 tagország nagykövetei - ülése után elmondták, egyelőre nem sikerült megoldást találni a hét eleji isztambuli NATO-csúcsértekezleten az iraki fegyveres erők kiképzésével kapcsolatban az Egyesült Államok és Franciaország között felmerült nézeteltérésekre.

A csúcsértekezlet határozata szerint az állam- és kormányfők úgy döntöttek, hogy felajánlják a NATO segítségét az iraki kormánynak az ottani biztonsági erők képzéséhez. A dokumentum nem részletezte, hogy a segítség konkrétan mit jelentene, s hogy Irakban, vagy azon kívül történne a képzés. Ehelyett úgy fogalmazott, hogy az iraki ideiglenes kormánnyal konzultálva az Észak-atlanti Tanácsnak kell majd sürgősen döntésre jutni a határozat végrehajtásának módjáról.