Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Románia átvette az ENSZ Biztonsági Tanácsának elnökségét

TransIndex
2004.07.02. 14:34
Románia csütörtökön átvette egy hónapra az Egyesült Nemzetek Szervezete Biztonsági Tanácsának elnökségét. Mircea Geoana szerint a feladat kettős szerepkört határoz meg az országnak: közvetítői és összehangolói szerepet azokban a nemzetközi kérdésekben, amelyekben a tanács érdekelt, illetve a román érdek képviseletét a béke és a nemzetközi biztonság fenntartásába való bekapcsolódás által.

A Biztonsági Tanács júliusra beütemezett tevékenységei: a békefenntartók küldetésének meghosszabbítása, az ENSZ-főtitkár beszámolóinak megvitatása, illetve időszakos jelentések készítése. A tanács Iraknak, Koszovónak, a Közép-Keletnek, Grúziának, Afganisztánnak, Ciprusnak és Boszniának tulajdonít elsődleges fontosságot.

A Biztonsági Tanácsnak július 20-án lesz egy nyílt ülése, ahol az ENSZ és a területi szervezetek kapcsolatát tárgyalják.