Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Őrizetbe vettek két pakisztáni orvost

MTI
2004.07.02. 16:00
Őrizetbe vettek a pakisztáni hatóságok két orvost, akiket azzal vádolnak, hogy orvosi kezelésben részesítettek, és pénzügyi támogatást nyújtottak szélsőségeseknek - közölték pénteken pakisztáni rendőrségi forrásból.

A két orvos - egy pakisztáni testvérpár - június 17-e óta ismeretlen helyen tartózkodott. A pakisztáni rendőrség egy névtelenséget kérő tagja elmondta: a két férfi szoros kapcsolatban állt egy muzulmán szélsőséges csoporttal, s ezért kerültek rács mögé. "Orvosi kezelésben részesítették a csoport sebesült és beteg tagjait, sőt, pénzügyi támogatást is nyújtottak a szélsőségeseknek" - mondta a névtelenségbe burkolózó pakisztáni rendőr a testvérpárról.

Megadta magát a hatóságoknak két pakisztáni törzsi vezető a dél-ázsiai ország Afganisztánnal határos vidékén. A két férfi a vád szerint az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat tagjainak nyújtott menedéket.