Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb palesztin halottak a Gázai övezetben

MTI
2004.07.02. 17:03
Agyonlőttek egy palesztint izraeli katonák pénteken a Gázai övezetben lévő Bét-Hanúnban, egy palesztin fiú pedig ugyanitt belehalt egy nappal korábbi sérüléseibe. A 21 éves palesztin férfit saját házában lőtték agyon az izraeli katonák, akik hétfőn óta folytatnak offenzívát a Gázai övezet északi részén, hogy megakadályozzák a palesztinok izraeli területek elleni támadásait.

Izraeli katonák csütörtökön Bét-Hanúnban súlyosan megsebesítettek egy 15 éves palesztin fiút, amikor tüzet nyitottak fiatalok egy csoportjára. A fiú pénteken belehalt sérüléseibe. Az izraeli katonák pénteken a Gázai övezet déli részén is agyonlőttek két palesztint.

Az újabb halottakkal 4144-re emelkedett azoknak a száma, akik 2000 szeptembere, az intifáda kezdete óta vesztették életüket erőszakos akciók következtében. Az összecsapásokban és merényletekben 3149 palesztin és 923 izraeli halt meg.