Auguszta
-7 °C
0 °C

Összeverték a fehéroroszországi ellenzék vezérét

MTI
2004.07.02. 18:12
Ismeretlenek megtámadták és összeverték a fehérorosz ellenzék vezérét csütörtök éjjel a kelet-európai ország fővárosában. A képviselő szerint politikai indíttatású bűncselekmény történt. Mint arról maga a sértett, Valerij Frolov, a Fehérorosz Köztársasági Párt vezetője beszámolt, négy maszkos férfi rontott rá csütörtökön röviddel éjfél előtt, amint a liftre várakozott abban az épületben, amelyben a lakása van. A támadók megverték a képviselőt és kíséretében lévő sofőrjét, és magukkal vitték Frolov aktatáskáját a benne lévő iratokkal együtt.

"Okom van azt hinni, hogy a tettesek a különleges szolgálat emberei voltak" - jelentette ki sajtótájékoztatóján Valerij Frolov, aki egyben frakcióvezetője is a fehérorosz parlament egyedüli ellenzéki pártjának. A képviselő szerint nem rablás történt, hiszen a támadókat csak az aktatáska érdekelte, nem vették el sem a mobiltelefonját, sem a pénzét.

Frolov volt annak a három fehérorosz ellenzéki parlamenti képviselőnek a vezetője, akik júniusban éhségsztrájkot tartottak, hogy elérjék április óta őrizetben tartott politikustársuk, Mihail Marinics szabadon bocsátását, a választási törvény módosítását, és azt, hogy Alekszandr Lukasenko ne jelöltethesse magát harmadszor is államfőnek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!