Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bahrein elhagyására szólították fel az amerikaiakat

MTI
2004.07.02. 18:18
Biztonsági okokból Bahrein elhagyására szólította fel állampolgárait pénteken az amerikai külügyminisztérium. A State Department közleményében eltanácsolja az amerikai állampolgárokat attól, hogy a közeljövőben a kis öbölmenti országba utazzanak, míg az ott tartózkodó amerikaiakat a távozás megfontolására kéri.

A minisztérium hírszerzési információkra hivatkozik, melyek szerint terroristák támadásokra készülődnek amerikai és nyugati célpontok ellen az arab állam területén. Bahreinben mintegy 4 ezer amerikai él, egy részük az amerikai haditengerészet ott állomásozó egységénél szolgál.

A közelmúltban történt, nyugati személyek ellen elkövetett szaúd-arábiai merényletek azt mutatják, hogy az előrejelzéseket komolyan kell venni. A bahreini hatóságok néhány napja megerősítették biztonsági intézkedéseiket, különösen a szigetországot Szaúd-Arábiával összekötő közlekedési hídnál.