Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Fegyveres járatkísérők lesznek egyes holland repülőgépeken

MTI
2004.07.03. 09:16
Fegyveres járatkísérők lesznek a holland KLM és Martinair légi társaság egyes repülőgépein. A KLM szóvivője elmondta, hogy péntektől fél évig kísérleti jelleggel lesznek majd a kormány által kijelölt járatokon. A biztonsági intézkedés bevezetését hosszas egyezkedés előzte meg a kormány és a légi társaságok között.

A holland pilóták szakszervezetének elnöke hangsúlyozta, hogy sikerült pontosan meghatározni a pilóták és fegyveres járatkísérők felelősségét. Az utolsó szó joga a gép parancsnokáé maradt: ő dönti el, hogy felszáll-e, vagy sem, ha légi marsall van a fedélzeten.

A fegyveres légi marsallok alkalmazását az Egyesült Államok kérte az európai országoktól az Egyesült Államokba közlekedő egyes járatokon. Az európai államok eltérő módon fogadták a kérést: Nagy-Britannia és Németország kedvezően válaszolt, Olaszország és más államok viszont fenntartásaikat hangoztatták.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?