Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Pokolgép-rejtekhelyekre bukkantak Irakban az amerikaiak

MTI
2004.07.03. 11:26
Gépkocsikat pokolgéppel felszerelő műhelyt és fegyverraktárakat találtak Bagdad déli negyedeiben az Irakot megszálló amerikai haderők, és letartóztattak 51 személyt annak gyanújával, hogy kapcsolatban álltak egy robbbanószergyártó sejttel.

A katonák a műhelyben négy pokolgépes járművet találtak a felszerelés különböző fázisában, ezenkívül nagy mennyiségű iraki készpénzt, okmányokat és számlatömböket, AK-47-es géppisztolyokat, lőszert, időzítő szerkezeteket, elektromos vezetékeket és gránátvető-alkatrészt. A helyszínen három személyt vettek őrizetbe kihallgatás céljából.

Egy másik őrzött házban az amerikai katonák "részben összeszerelt robbanóeszközökre", lőfegyverekre, lőszerre, detonátorokra és különféle fegyveralkatrészekre leltek. Ott harminc személy fogtak le és vittek kihallgatásra. Nyolc további helyen még 18 személyt vettek őrizetbe - olvasható a közleményben.

Húsznál több autórobbantás történt Irakban június folyamán, mielőtt a szuverenitás június 28-án az iraki hatóságok kezébe került. A merényletekben százak vesztették életüket.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!