Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bácskai gazdák lezárták a magyar határnál fekvő utakat

MTI
2004.07.03. 12:35
Elégedetlen bácskai gazdák szombat déltől négy órára lezárták Észak-Bácska főútvonalait, beleértve a horgosi és kelebriai határhoz vezető utakat, ezért a Magyarország felől érkező közúti forgalomban fennakadások várhatók. A belgrádi állami rádió helyszíni beszámolója szerint egyelőre figyelmeztető útlezárásról van szó, amely 16 óráig tart. A gazdák állítólag óránként 15 percig átengedik a forgalmat.

A három szabadkai parasztegyesület azért zárta le az utakat, mert az állam, követelésük ellenére, még mindig nem határozta meg a búza felvásárlási árát és a kifizetés módját sem. Amennyiben a kormány továbbra sem veszi komolyan figyelmeztetésüket, folytatják a tiltakozó megmozdulást, amíg nem teljesülnek követeléseik. A három parasztegyesület egy hónapja hiába tárgyal a kormánnyal.