Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lángokban áll egy olajvezeték Irakban

MTI
2004.07.03. 13:50
A bagdadi olajipari minisztériumból származó értesülések szerint szabotőrök támadása nyomán lángokban áll a dél-iraki exportterminálokat tápláló két olajvezeték egyike a Fáó-félszigeten. A bászrai terminál iraki illetékese szerint az exportra szánt olajmennyiség óránként 84 ezer hordóról 40 ezer hordóra csökkent, a hór-el-amájai terminál olajellátása pedig leállt. Irak teljes olajkivitele megfeleződött: napi 960 ezer hordónyira zuhant. A Dél-Irakot ellenőrző brit erők szóvivője viszont úgy nyilatkozott, hogy szabotázsakciónak nincs nyoma, a vezeték csak megrepedt, és ennek nincs hatása az olajexportra.

Öt iraki katonát megöltek és öt másikat megsebesítettek szombaton egy ellenőrzőpontot támadó felkelők Bagdadtól 30 kilométernyire délre - közölte a mahmúdíjai kórház igazgatója. A dél-iraki Bászrában út mentén elrejtett pokolgép robbanásában megsebesült egy brit katona - jelentette be a brit katonai szóvivő. A detonációban két katonai jármű megrongálódott.