Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Cáfolja az iraki csoport az amerikai tengerészgyalogos lefejezését

MTI
2004.07.04. 16:49
Internetes honlapján megjelent nyilatkozatban cáfolta vasárnap a magát Dzsais Anszár al-Szunnának nevező iraki szélsőséges csoport, hogy lefejezte azt az amerikai tengerészgyalogost, akit június végén ejtettek foglyul az arab országban.

Egy iszlám honlapon szombaton jelent meg egy közlemény, amely szerint a - feltehetően az al-Kaida terrorhálózathoz kötődő - csoport kivégezte az amerikai katonát. A közlemény videofelvételt is ígért a lefejezésről.

Az Irakban állomásozó amerikai haderő képviselői közölték, hogy értesültek az internetes közleményről, de sem megerősíteni, sem kommentálni nem kívánták a katona halálhírét. A tengerészgyalogos megölését eddig egyetlen más, hitelt érdemlő forrás sem erősítette meg. A libanoni külügyminisztérium ugyanakkor élesen elítélte, "vallásellenesnek, erkölcstelennek és embertelennek" nevezte a katona meggyilkolását.

Vasárnapi nyilatkozatában a Dzsais Anszár al-Szunna leszögezi, hogy a túsz lefejezéséről szóló hírnek semmi köze az igazsághoz, s mivel a csoportnak van saját honlapja, minden más helyen a nevében megjelenő információ hamis.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!