Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Cáfolja az iraki csoport az amerikai tengerészgyalogos lefejezését

MTI
2004.07.04. 16:49
Internetes honlapján megjelent nyilatkozatban cáfolta vasárnap a magát Dzsais Anszár al-Szunnának nevező iraki szélsőséges csoport, hogy lefejezte azt az amerikai tengerészgyalogost, akit június végén ejtettek foglyul az arab országban.

Egy iszlám honlapon szombaton jelent meg egy közlemény, amely szerint a - feltehetően az al-Kaida terrorhálózathoz kötődő - csoport kivégezte az amerikai katonát. A közlemény videofelvételt is ígért a lefejezésről.

Az Irakban állomásozó amerikai haderő képviselői közölték, hogy értesültek az internetes közleményről, de sem megerősíteni, sem kommentálni nem kívánták a katona halálhírét. A tengerészgyalogos megölését eddig egyetlen más, hitelt érdemlő forrás sem erősítette meg. A libanoni külügyminisztérium ugyanakkor élesen elítélte, "vallásellenesnek, erkölcstelennek és embertelennek" nevezte a katona meggyilkolását.

Vasárnapi nyilatkozatában a Dzsais Anszár al-Szunna leszögezi, hogy a túsz lefejezéséről szóló hírnek semmi köze az igazsághoz, s mivel a csoportnak van saját honlapja, minden más helyen a nevében megjelenő információ hamis.