Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb támadások magyar fiatalok ellen a Vajdaságban

MTI
2004.07.05. 19:14
Nem szűnnek a vajdasági magyar fiatalok elleni támadások a Vajdaságban: ezúttal két szabadkai magyar középiskolást támadtak meg, egyiküket kórházban ápolják. Kabók Erika, a Magyar Szó című lap szabadkai tudósítója szerint az újabb atrocitás szombat este történt Szabadkán. Két magyar középiskolás hazatérőben - lemaradva két társuktól - összetalálkozott nagyjából ugyanolyan korú szerb fiatalokkal, akik minden ok nélkül rájuk támadtak.

Kabók szerint az incidens előtt nem volt szóváltás közöttük, az ittas állapotban lévő szerb fiatalok minden ok nélkül támadtak rá a magyar fiatalokra. Egy szemtanú szerint az egyik 16 éves fiú a földön feküdt, támadói pedig veséjét és fejét rugdosták. A sérültet kórházba kellett szállítani, vesezúzódást állapítottak meg nála. Az orvosok szerint a sérült néhány napon belül rendbe jön. A Magyar Szó munkatársa szerint a kórház hivatalból feljelentést tett az elkövetők ellen, akiket látásból ismernek a sértettek.

Vajdasági Magyar Szövetség hétfőn Dragan Jocic szerb belügyminiszter azonnali lemondását követelte, mivel tárcája az elmúlt hónapokban semmit sem tett a kisebbségek elleni kirohanások és a vandál cselekmények leállítására