Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kedden is lezárták az utakat a bácskai gazdák

MTI
2004.07.06. 10:57
Az észak-bácskai agrártermelők kedden is lezárták a legfontosabb útvonalakat Szabadka környékén, így ismét komoly fennakadások várhatók a Magyarország felől érkező közúti forgalomban. Az MTI értesülései szerint csakúgy mint hétfőn, a határátkelőknél zavartalan a forgalom, de néhány kilométerre tőlük már a szabadkai paraszgazdák munkagépeikkel gátolják a közlekedést. Szabadka környékén szinte minden út le van zárva. A horgosi-belgrádi autópályán csak a Szabadka melletti palicsi útkereszteződésig lehet eljutni. Hasonló a helyzet Kelebiánál is.

A tiltakozók sérelmezik, hogy az állam, követelésük ellenére, még mindig nem határozta meg a búza felvásárlási árát és a kifizetés módját sem. A parasztegyesületek követelik a kormánytól, hogy két részletben 8 dináros kilónkénti áron (kb. 30 forint) vásárolja fel a búzát, és erre adjon még 2 dináros prémiumot. A gazdák azért is méltatlankodnak, mert a tavalyi és tavalyelőtti szárazság a csőd szélére juttatta őket, s az idén, amikor végre jól termett a gabona, nem tudják tisztességes áron eladni. A parasztegyesületek képviselői hétfőn késő éjszakáig tárgyaltak Belgrádban a kormány képviselőivel, de az álláspontok nem sokban közeledtek, ezért nincs kizárva, hogy szerdán is folytatódik az agrártermelők demonstrációja.