Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megrongáltak egy fontos észak-iraki gázvezetéket

MTI
2004.07.06. 19:39
Megrongáltak egy gázvezetéket az észak-iraki Kirkuk térségében kedden, ami kihatással lesz országos szinten is az elektromos energia termelésére az arab országban.

Uner Hasszán, az Északi Gázipari Vállalat vezérigazgatója közölte, hogy a 33 centiméteres átmérőjű gázvezetéket Kirkuktól 90 kilométerre délre robbantották fel. A robbanás következtében tűz ütött ki.

A Hasszán által stratégiai jelentőségűnek minősített gázvezetéken keresztül érkezik energiaforrás Irak északi és középső részén fekvő több erőműbe is, illetve egy magántulajdonban álló gázpalacktöltő üzembe.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a gázvezeték megrongálódása miatt kieső szállítások milyen mértékben csökkentik az elektromosenergia-termelést, illetve korlátozzák a házi használatú gázpalackok forgalmazását.