Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Merényletet terveznek Saron ellen?

MTI
2004.07.07. 14:57
Összeesküvést szőhetnek zsidó szélsőségesek a Gázai övezetből való kivonulás terve miatt Ariel Saron izraeli kormányfő ellen - vélekedtek szerdán magas rangú izraeli biztonsági illetékesek.

Saron, aki korábban a telepesek kedvencének számított, ellenségükké vált azzal, hogy ez év elején bejelentette: 2005 végéig felszámolja a Gázai övezet mind a 21 zsidó települését, valamint Ciszjordániában négy elszigetelt kolóniát. Azóta a Sin Bét, az izraeli belbiztonsági szolgálat megerősítette a védelmet a kormányfő körül, de a szervezethez közel álló források szerint további lépésekre volt szükség, hogy megóvják Saront a feltételezett gyilkosoktól. "Nincs konkrét fenyegetés, de a légkör, a jobboldali erők radikalizálódása, a róla szóló nyilatkozatok veszélyt jelentenek rá" - jelentette ki az idézett illetékes.

Ugyanerről a radikalizálódásról tájékoztatta a kormányt vasárnap Avi Dihter, a Sin Bét vezetője. Karmi Gillon, aki 1995-ben állt a belső titkos szolgálat élén, egyenesen úgy fogalmazott a hadsereg rádiójában, hogy "küszöbön áll a következő gyilkosság".