Piroska
3 °C
3 °C

Merényletet terveznek Saron ellen?

MTI
2004.07.07. 14:57
Összeesküvést szőhetnek zsidó szélsőségesek a Gázai övezetből való kivonulás terve miatt Ariel Saron izraeli kormányfő ellen - vélekedtek szerdán magas rangú izraeli biztonsági illetékesek.

Saron, aki korábban a telepesek kedvencének számított, ellenségükké vált azzal, hogy ez év elején bejelentette: 2005 végéig felszámolja a Gázai övezet mind a 21 zsidó települését, valamint Ciszjordániában négy elszigetelt kolóniát. Azóta a Sin Bét, az izraeli belbiztonsági szolgálat megerősítette a védelmet a kormányfő körül, de a szervezethez közel álló források szerint további lépésekre volt szükség, hogy megóvják Saront a feltételezett gyilkosoktól. "Nincs konkrét fenyegetés, de a légkör, a jobboldali erők radikalizálódása, a róla szóló nyilatkozatok veszélyt jelentenek rá" - jelentette ki az idézett illetékes.

Ugyanerről a radikalizálódásról tájékoztatta a kormányt vasárnap Avi Dihter, a Sin Bét vezetője. Karmi Gillon, aki 1995-ben állt a belső titkos szolgálat élén, egyenesen úgy fogalmazott a hadsereg rádiójában, hogy "küszöbön áll a következő gyilkosság".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!