Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Könyvet ír a pápa

MTI
2004.07.07. 19:29
II. János Pál pápa szabadsága alatt az Aosta-völgyben pihen, s ezalatt lediktálja A XX. század totalitarizmusai, a nemzetiszocializmus és kommunizmus című új könyvének néhány fejezetét.

Egyidejűleg dolgozik annak a Lourdes-ban elmondandó nagy prédikációjának a szövegén is, amelyben megemlékezik Szűz Mária szeplőtelen fogantatása dogmájának 150. évfordulójáról. Mária áteredő bűn nélküli fogantatásának dogmáját IX. Pius pápa (1846-1878) hirdette ki 1854-ben.

A Corriere della Sera jelentése szerint a szentatya szabadsága alatt olvas is, magával visz például Les Combes-ba filozófiáról, antropológiáról és költészetről szóló könyveket. Az Alpokban nyaralva azonban nem vesz részt programokon, csak július 11-én imádkozza el nyilvánosan az Úrangyalát. Ezen az eseményen a Kahpress hírügynökség szerint mintegy 4000 hívő lehet majd jelen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?