Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Djindjic özvegye cáfolja, hogy belgrádi főpolgármesternek készül

MTI
2004.07.07. 19:54
Cáfolja Ruzica Djindjic, a meggyilkolt szerb miniszterelnök, Zoran Djindjic özvegye, hogy a belgrádi főpolgármesteri székre törekszik. Ruzica Djindjic szerdán azt közölte a belgrádi B92 rádióval, hogy nem indul a belgrádi főpolgármesteri tisztért a szeptemberben esedékes helyhatósági választáson.

A megbízhatónak tekintett Danas című napilap szerdán "mértékadó forrásokra hivatkozva" azt írja, hogy Ruzica neve feltűnhet a jelöltek között, s ezt a lehetőséget a legkomolyabban fontolgatja a meggyilkolt miniszterelnök névével fémjelzett, Boris Tadic megválasztott köztársasági elnök vezette ellenzéki Demokrata Párt (DS).

A fiatal özvegy a lap szerint azzal hívta fel magára a figyelmét, hogy rendkívül érett álláspontot fejtett ki a DS konszolidálásának időszakában, illetve amikor Tadic választási kampánya idején járta az országot, s a párt elnökjelöltjének támogatására buzdította a polgárokat.

Az özvegy közölte a belgrádi rádióval, hogy minderről a Danasból értesült először, s senkivel sem tárgyalt esetleges jelöltségéről. Ruzica jelenleg a meggyilkolt férjéről elnevezett, fiatal tehetségeket támogató alapítványt vezet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?