Jusztina
1 °C
16 °C

Djindjic özvegye cáfolja, hogy belgrádi főpolgármesternek készül

MTI
2004.07.07. 19:54
Cáfolja Ruzica Djindjic, a meggyilkolt szerb miniszterelnök, Zoran Djindjic özvegye, hogy a belgrádi főpolgármesteri székre törekszik. Ruzica Djindjic szerdán azt közölte a belgrádi B92 rádióval, hogy nem indul a belgrádi főpolgármesteri tisztért a szeptemberben esedékes helyhatósági választáson.

A megbízhatónak tekintett Danas című napilap szerdán "mértékadó forrásokra hivatkozva" azt írja, hogy Ruzica neve feltűnhet a jelöltek között, s ezt a lehetőséget a legkomolyabban fontolgatja a meggyilkolt miniszterelnök névével fémjelzett, Boris Tadic megválasztott köztársasági elnök vezette ellenzéki Demokrata Párt (DS).

A fiatal özvegy a lap szerint azzal hívta fel magára a figyelmét, hogy rendkívül érett álláspontot fejtett ki a DS konszolidálásának időszakában, illetve amikor Tadic választási kampánya idején járta az országot, s a párt elnökjelöltjének támogatására buzdította a polgárokat.

Az özvegy közölte a belgrádi rádióval, hogy minderről a Danasból értesült először, s senkivel sem tárgyalt esetleges jelöltségéről. Ruzica jelenleg a meggyilkolt férjéről elnevezett, fiatal tehetségeket támogató alapítványt vezet.