Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Schröder részt vesz a varsói felkelés évfordulós ünnepségein

MTI
2004.07.07. 23:03
Gerhard Schröder német kancellár részt vesz az 1944-es varsói felkelés 60. évfordulóján rendezendő ünnepségeken - erősítette meg szerda este Berlinben egy kormányszóvivő abból az alkalomból, hogy a kancellár a német fővárosban találkozott Aleksander Kwasniewski lengyel államfővel.

A találkozón a kétoldalú kapcsolatok kérdésein kívül európai témák is szóba kerültek - közölte a szóvivő.

Schröder a múlt héten a német parlament alsóházában, a Bundestagban arról beszélt, hogy a német-lengyel viszonynak olyannak kell lennie, mint a német-franciának. Schröder szerint Németország és Franciaország, két egykori háborús ellenfél, sohasem állt egymáshoz közelebb, mint ma. - Mindent meg kell tennünk a Lengyelországgal való megbékélés és a közeledés érdekében - közölte Schröder a Bundestagban.

Schröder emlékeztetett a normandiai partraszállás 60. évfordulóján rendezett ünnepségekre is, amelyeken személyében először vett részt német kancellár.