Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vizsgálat indult Berlusconi gyerekei ellen

MTI
2004.07.08. 03:15
Pénzügyi visszaélések gyanúja miatt vizsgálatot indított Marina és Piersilvio Berlusconi, Silvio Berlusconi olasz kormányfő lánya és fia ellen a milánói ügyészség. A kormányfő ügyvédje tagadta a sajtóban ezzel kapcsolatban napvilágot látott értesüléseket.

A nyomozás szerint a vizsgálat a Berlusconi család tulajdonában álló Mediaset televíziós konszern által végrehajtott, sugárzási jogok adás-vételével kapcsolatos tranzakciókra vonatkozik, amelyeknél a gyanú szerint szabálytalanságok történtek. A három magán televíziót magában foglaló Mediaset 1994-ben és 1995-ben állítólag offshore cégek közreműködésével vásárolta meg amerikai filmek televíziós sugárzási jogát túlzottan magas, 170 millió dolláros áron.

Marina és Piersilvio Berlusconi a kormányfő első házasságából származó legidősebb gyermekei. A 37 éves Marina a Mediasetet, valamint a Medusa filmvállalatot és a Mondadori könyvkiadót is ellenőrző Fininvest holding alelnöke, a 35 éves Piersilvio pedig a Mediaset alelnöke.

Niccolo Ghedini, a család ügyvédje a Mediaset által közzétett közleményében "teljességgel megalapozatlannak" nevezte hírt. Mint rámutatott, a sugárzási jogokkal kapcsolatos üzletek a kilencvenes évek elején történtek, amikor a két gyerek még egyetemi tanulmányait végezte és sem közvetlen, sem közvetett szerepük nem volt az üzletben.