Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Aláírásgyűjtő akció a nemzetiségi jogok kiteljesítéséért Kárpátalján

MTI
2004.07.08. 16:54
A kárpátaljai magyar társadalmi szervezetek aláírásgyűjtési akciót indítottak szombaton a nemzetiségi jogok biztosítása és kiteljesítése érdekében - mondta Gajdos István, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) elnöke budapesti sajtótájékoztatóján.

Az összegyűlt aláírásokkal, amelyeket az Ukrán Legfelső Tanács elnökéhez, Volodimir Litvinhez és a törvényhozás tagjaihoz juttatnak el, támogatni kívánják Gajdos István törvényalkotó és törvénymódosító kezdeményezésit. Az UMDSZ elnöke elmondta: szükség van egy új, az ukrajnai nemzetiségi kisebbségekről szóló törvény megalkotására, ugyanis az 1992-ben elfogadott törvény csak konstatálja a problémákat a kisebbségvédelmi területen, de nem határozza meg a szükséges lépéseket. Hozzátette: egy másik törvénytervezet valamennyi nemzeti kisebbség számára előirányozza a nemzeti-kulturális önrendelkezési szervek rendszerének kialakítását.