Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Bolgár túszok kivégzésével fenyegtnek az iraki felkelők

MTI/AP
2004.07.09. 00:05
Két bolgár túsz pénteki kivégzésével fenyegetőzött az Abu Muszab az-Zarkávi jordániai származású terroristához hű iraki felkelő csoport az al-Dzsazíra katari hírtelevízióhoz eljuttatott videofelvétel szerint, ha az amerikai hadsereg huszonnégy órán belül nem enged el valamennyi iraki foglyot.

A Tavhid és Dzsihád (egyistenhit és szent háború) nevű csoport által az al-Dzsazírához eljutatott felvételen a két bolgár férfi - akinek nevét nem közölték - összekötözött kézzel ül három, géppisztolyt, illetve rakétagránát-vetőt tartó álarcos férfi által körülvéve.

A fegyveresek egyike egy közleményt olvas fel, de a hangja nem hallható. Az al-Dzsazíra műsorvezetője szerint a csoport azt követelte, hogy 24 órán belül engedjenek szabadon valamennyi iraki foglyot. Korábban ez a csoport vállalta magára Nicholas Berg amerikai üzletember és Kim Szun Il dél-koreai tolmács lefejezését. A csoportot gyanúsítják az iraki rendőrőrsök és a biztonsági erők elleni támadásokkal is, amely során több mint százan vesztették életüket június végén az ideiglenes kormány részére történt hatalomátadás előtt. Az al-Dzsazíra szerkesztőjének tájékoztatása szerint a hírtelevízióhoz csütörtökön juttatták el a videofelvételt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!