Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bolgár túszok kivégzésével fenyegtnek az iraki felkelők

MTI/AP
2004.07.09. 00:05
Két bolgár túsz pénteki kivégzésével fenyegetőzött az Abu Muszab az-Zarkávi jordániai származású terroristához hű iraki felkelő csoport az al-Dzsazíra katari hírtelevízióhoz eljuttatott videofelvétel szerint, ha az amerikai hadsereg huszonnégy órán belül nem enged el valamennyi iraki foglyot.

A Tavhid és Dzsihád (egyistenhit és szent háború) nevű csoport által az al-Dzsazírához eljutatott felvételen a két bolgár férfi - akinek nevét nem közölték - összekötözött kézzel ül három, géppisztolyt, illetve rakétagránát-vetőt tartó álarcos férfi által körülvéve.

A fegyveresek egyike egy közleményt olvas fel, de a hangja nem hallható. Az al-Dzsazíra műsorvezetője szerint a csoport azt követelte, hogy 24 órán belül engedjenek szabadon valamennyi iraki foglyot. Korábban ez a csoport vállalta magára Nicholas Berg amerikai üzletember és Kim Szun Il dél-koreai tolmács lefejezését. A csoportot gyanúsítják az iraki rendőrőrsök és a biztonsági erők elleni támadásokkal is, amely során több mint százan vesztették életüket június végén az ideiglenes kormány részére történt hatalomátadás előtt. Az al-Dzsazíra szerkesztőjének tájékoztatása szerint a hírtelevízióhoz csütörtökön juttatták el a videofelvételt.