Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Hajókat támadna az al-Kaida

MTI
2004.07.10. 12:06
Terrortámadásokkal fenyegette meg az Irakban állomásozó szövetséges erőknek, mindenekelőtt az amerikai katonáknak utánpótlást szállító hajókat egy szélsőséges iszlám csoport, amely kapcsolatban állhat az al-Kaidával.

A Csoszon című szöuli napilap úgy tudja, hogy a szélsőséges csoport még a hónap elején az amerikai, a dél-koreai, a hongkongi és a holland zászló alatt közlekedő hajókat nevezte meg lehetséges célpontként. A Korea Times című újság előzőleg a dél-koreai hírszerzés főnökére hivatkozva arról számolt be, hogy a tervezett merényletekről szóló értesülés amerikai ügynököktől származik.

Iszlám szélsőségesek június 22-én Irakban lefejeztek egy dél-koreai túszt, miután Szöul határozottan elutasította követelésüket, hogy vonjanak ki minden dél-koreai katonát az arab országból. A 33 éves tolmács kivégzői a világszerte körözött jordániai származású terrorista vezér, Abu Muszab az-Zarkávi követőinek mondták magukat.

Dél-Korea augusztusban 3000 katonát tervez Irakba küldeni, és így a harmadik legnagyobb katonai erőt képviseli majd a szövetségesek között, és a legnagyobb koreai külföldi szerepvállalás a koreai háború óta.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!