Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hajókat támadna az al-Kaida

MTI
2004.07.10. 12:06
Terrortámadásokkal fenyegette meg az Irakban állomásozó szövetséges erőknek, mindenekelőtt az amerikai katonáknak utánpótlást szállító hajókat egy szélsőséges iszlám csoport, amely kapcsolatban állhat az al-Kaidával.

A Csoszon című szöuli napilap úgy tudja, hogy a szélsőséges csoport még a hónap elején az amerikai, a dél-koreai, a hongkongi és a holland zászló alatt közlekedő hajókat nevezte meg lehetséges célpontként. A Korea Times című újság előzőleg a dél-koreai hírszerzés főnökére hivatkozva arról számolt be, hogy a tervezett merényletekről szóló értesülés amerikai ügynököktől származik.

Iszlám szélsőségesek június 22-én Irakban lefejeztek egy dél-koreai túszt, miután Szöul határozottan elutasította követelésüket, hogy vonjanak ki minden dél-koreai katonát az arab országból. A 33 éves tolmács kivégzői a világszerte körözött jordániai származású terrorista vezér, Abu Muszab az-Zarkávi követőinek mondták magukat.

Dél-Korea augusztusban 3000 katonát tervez Irakba küldeni, és így a harmadik legnagyobb katonai erőt képviseli majd a szövetségesek között, és a legnagyobb koreai külföldi szerepvállalás a koreai háború óta.