Valér
-2 °C
0 °C

Robbanás a Gázai övezetben: öt áldozat

MTI
2004.07.10. 19:38
Életét vesztette négy palesztin szombaton a Gázai övezetben, miután - feltehetően harci cselekmény következtében - felrobbant egy személygépkocsi. Egy ötödik áldozat életét izraeli katonák lövései oltották ki.

Kórházi források közlése szerint a robbanás következtében a gépkocsi három utasa életét vesztette. A negyedik halálos áldozat egy kerékpáros, aki a történtek idején a közelben haladt. Három másik személy megsebesült a detonáció következtében. Palesztin biztonsági források szerint a fekete Mercedes három utasa közül kettő biztosan tagja volt egy fegyveres szervezetnek.

Az említett források az izraeli hadsereg támadásával magyarázták a robbanást, bár közülük egyesek harkocsiágyúból leadott lövést, mások helikopterről kilőtt rakétát jelöltek meg annak okaként.

Az izraeli hadsereg elismerte, hogy egyik helikoptere figyelmeztető lövést adott le a térségben, miután palesztin fegyveresek rálőttek izraeli katonákra, azt azonban cáfolta, hogy bármilyen gépkocsit is célba vettek volna.

Az izraeli légierő korábban gyakran lőtte rakétákkal szélsőségesek autóit a Gázai övezetben, sok esetben viszont az okozott robbanást, hogy a járművekben szállított pokolgépek léptek idő előtt működésbe.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!