Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Buszt robbantottak Izraelben

MTI
2004.07.11. 07:57
Robbanás rázott meg egy izraeli buszt Tel-Avivban a központi buszpályaudvar közelében vasárnap reggel - jelentette az izraeli rádió. A detonáció következtében egy nő meghalt, és - a legfrissebb adatok szerint - több, mint húszan megsebesültek. A robbanás elkövetését az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai, a Jasszer Arafat palesztin elnök vezette Fatah mozgalom katonai szárnya vállalta magára.

A merénylet "válasz az Izrael által Nábluszban és a Gázai övezetben elkövetett bűntettekre", ahol az izraeli hadsereg a közelmúltban gyilkos akciókat hajtott végre - közölte a szélsőséges csoport nevében telefonon egy férfi. A rendőrség szerint a pokolgépet a régi buszpályaudvarnál, egy buszmegálló mellett helyezték el. A szerkezet akkor robbant, amikor a 28-as busz elindult a megállóból. A tűzszerészek további robbanószerkezetek után kutatva kutyákkal vizsgálják át a körzetet.

Joszi Szedbon tel-avivi rendőrfőnök a hadsereg rádiójának nyilatkozva közölte, hogy a pokolgépet az út szélén helyezték el, és akkor hozták működésbe, amikor az autóbusz elhaladt mellette. A rendőrfőnök kizárta annak lehetőségét, hogy öngyilkos merénylő követte volna el a támadást. A merényletet két nappal azután követték el, hogy a hágai Nemzetközi Bíróság jogtalannak ítélte az Izrael által Ciszjordániában épített biztonsági kerítését. Izrael az építkezést azzal indokolja, hogy így kíván védekezni a palesztin terroristákkal szemben.

Tavaly januárban 23 ember vesztette életét egy kettős öngyilkos merényletben, amelyeket alig néhány méterre a mostani merénylet helyszínétől követtek el.