Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Terjed a madárinfluenza Thaiföldön

MTI
2004.07.11. 12:11
Terjed Thaiföldön a napokban megjelent madárinfluenza, két északi tartományban betegedtek meg csirkék a kórokozótól. A thaiföldi mezőgazdasági minisztériumban bejelentették, hogy Szukhotaj és Uttaradit tartományokban mutatták ki a madárinfluenzát és ezzel a fertőzött térségek száma négyre nőtt. A minisztérium további részleteket nem közölt.

A hét közepén jelentették be, hogy két, Bangkok környéki tenyésztelepen betegedtek meg csirkék madárinfluenzában. Náluk ugyanaz a H5N1 jelű kórokozó jelentkezett, mint Kínában egy telepen, ahol három kilométeres körzetben minden baromfit megsemmisítettek.

Kína kedden megerősítette, hogy az egyik keleti megyéjében madárinfluenza megbetegedést regisztráltak, alig négy hónappal azután, hogy bejelentették: leszámoltak a gyorsan terjedő betegséggel. Az elmúlt napokban több madárinfluenza esetet jegyeztek fel Vietnamban is.

Az év elején ez a kórokozó Ázsiában nagy járványt okozott, 16 ember életébe került Vietnamban és nyolc ember halt meg Thaiföldön. Egyedül Thaiföldön, a világ negyedik baromfiexportőr országában, több mint 40 millió szárnyast kellett elpusztítani a járvány megfékezésére.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!